Congresul National al Societatii Romane de Endocrinologie, editia XXII, 2-4 Octombrie 2014, Tg Mures
02.10.2014

Dragi colegi,

Al XXII–lea Congres Național al Societății Române de Endocrinologie cu participare internaționala va avea loc în acest an în perioada 1-4 octombrie, la Târgu Mureș. Congresul va fi precedat de cursul Hipertensiunea Secundară care sperăm că se va înscrie ca și manifestările care l-au precedat pe coordonate favorabile de excelență. Congresul își propune o temă extrem de generoasă " Patologia endocrină iatrogenă" dar evident, lucrări care vor aborda si alte teme vor fi privite cu interes.

Nume de rezonanță în endocrinologie din țară și de peste hotare vă vor fi alături pe toată perioada congresului, asigurând calitatea științifică a acestui congres. Pentru colegii mai tineri, manifestările de anul acesta reprezintă o oportunitate de îmbogăţire a cunoștinţelor teoretice, de exersare a abilităţilor de prezentare a unor cazuri deosebite sau de comunicare a contribuţiilor știinţifice originale în cadrul unor sesiuni unde cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Amplasat în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș, orașul Târgu Mureș beneficiază de un cadru geografic deosebit. Interferența culturală între români, germani, maghiari si secui se dorește un exemplu de toleranța interetnică. Alegerea Teatrului Național ca loc de desfășurare a Congresului are în vedere spațiul generos și cochet disponibil dar și amplasarea centrală și accesul facil, menite să ne ofere o foarte bună ocazie de a ne întâlni și de a ne împărtăși idei, experiențe.

Titlurile lucrărilor si autorii ca și maniera de prezentare (prezentare orala, poster) sunt așteptate de Comitetul Științific pâna la data de 15 iulie 2014 iar rezumatul lucrărilor pâna la 30 iulie 2014 la adresa secretariatsre2014@gmail.com.

Va așteptăm cu drag,

Președinte SRE Prof. Dr. Voichita Mogos Președinte Comitet Local de Organizare Conf. Dr. Ionela Pașcanu

Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați organizatorilor: •

Presedintele Comitetului Local de Organizare: Conf. Dr. Ionela Pascanu, telefon 0722505314, e-mail: iopascanu@gmail.com •

SC PALOMA PROFESSIONAL EVENTS SRL: Dr. Theodor Badiu, telefon 0752 168809, e-mail: theodor.badiu@pproevents.com

Înscrierea online se poate realiza la http://www.endo2014.medical-congresses.ro/ TAXE de PARTICIPARE MEDICI

Taxa de participare cumulata la curs si congres:

Tip 1S. Inscriere medici specialisti/primar: curs + congres • 500 RON pana la 1 septembrie • 650 RON dupa 1 sept

Tip 1R. Inscriere medici rezidenti: curs + congres • 75 RON pana la 1 septembrie • 150 RON dupa 1 septembrie

Taxa de participare numai la curs: Tip 2S. Inscriere medici specialisti: curs • 300 RON pana la 1 septembrie • 400 RON dupa 1 sept

Tip 2R.Inscriere medici rezidenti: curs • 50 RON pana la 1 septembrie • 100 RON dupa 1 septembrie

Taxa de participare numai la congres:

Tip 3S. Inscriere medici specialisti: congres • 300 RON pana la 1 septembrie • 400 RON dupa 1 sept

Tip 3R. Inscriere medici rezidenti: congres • 50 RON pana la 1 septembrie • 100 RON dupa 1 septembrie

 

Termenul limită pentru înscrierea abstractelor este 1 august 2014.

Procedura de înscriere a abstractelor:

Pentru înscrierea abstractelor vă rugăm să respectați indicațiile de mai jos, altfel, abstractele dumneavoastră pot să nu fie acceptate.

Abstractele trebuie scrise atât în limba română cât și engleză.

Abstractul trebuie să nu depășească 300 de cuvinte (incluzând numerele și simbolurile), caracterele trebuie să aibă dimensiunea de 12, cu un font Times New Roman, într-o singură coloană, cu spațiere de un rând.

Abstractul trebuie să conțină:

Titlul prezentării - bolduit, cu litere mari, centrat.

Numele autorilor - centrate; prenumele precede numele de familie; prenumele bărbaților va fi abreviat iar cel al femeilor scris complet.

Afilierea - centrată; scrisă cu caracterele Italice, cu dimeniunea caracterelor de 10, font Times New Roman; va include numele Instituției (Universitate, Spital, Facultate), secție (Departament, Disciplină), oraș și țara de proveniență pentru fiecare autor.

Introducere și scop - 1-2 propoziții prin care se explică importanța studiului și scopul acestuia. Menționarea obiectivelor exacte ale studiului. Dacă studiul include mai multe obiective, principalul și doar cele mai importante obiective secundare vor fi menționate. Dacă se testează o ipoteza, aceasta trebuie menționată.

Materiale și metode - Această secțiune trebuie să descrie modelul studiului (modul de selecție/ recrutare a pacienților, numărul acestora), procedurile din cadrul acestuia precum și intervențiile, măsurătorile și tehnicile de recoltare a datelor și metodele de analiză statistică utilizate.

Rezulate - Principalele rezultate ale studiului trebuie enunțate și cuantificate, incluzând intervalele de confidență sau valorile P.

Concluzii - Oferiți concluzii relevante studiului și susținute de rezultate, alături de implicațiile rezultatelor în practica medicală; evitați speculațiile și generalizarea.

Cuvinte cheie - nu mai mult de 5, ce caracterizează scopul lucrării, materialele principale și principalul subiect al lucrării. Vă rugăm să folosiți cuvinte academice, acceptate.

Pentru Prezentările de caz abstractele trebuie să cuprindă Introducere, Prezentarea cazului, Concluziile și Cuvintele Cheie.

Vă rugăm să nu menționați referințe în abstract.

Abrevierile sau acronimele nonstandard trebuie explicate imediat dupa ce sunt utilizate pentru prima data.

Prezentările orale trebuie să aibă textul slide-urilor în Engleză.

Limbile oficiale ale Congresului sunt româna și engleza.

Posterele trebuie redactate în Engleză și să respecte dimensiunile de 90/120 cm sau 35/ 48 inchi.


©2010 Societatea Romana de Endocrinologie - SRE • All rights reserved                                                                                            Web site realizat cu sprijinul financiar al companiei Ipsen